Мениджърът на Тотнъм Ангелос Постекоглу заяви, че вече усеща колко важно ще бъде неделното дерби на Северен Лондон срещу Арсенал не само за привържениците от емоционална гледна точка, но и за отбора, който се стреми да запази инерцията си след впечатляващия старт на сезона.

И двата отбора до момента са непобедени и влизат в неделния сблъсък с по 13 точки, като тимът на Постекоглу е на 2-о място по голова разлика. Арсенал е 4-и.

И докато "шпорите" правят най-добрия си старт на сезона от 57 години насам, то не са печелили на стадион "Емирейтс" за първенство вече 13 години. А австралиецът, който дойде от Селтик, определено се е запознал със статистиката.

"Хората ми дадоха ясни индикации как се чувстват преди този мач и ме радват. Участвал съм в дербита, едно от които доста значимо с предишния ми отбор (шотландското Селтик – Глазгоу Рейнджърс). Разбирам какво означава това за привържениците и на двата отбора. Има значение и дали ще победиш в дома на другия", започна Постекоглу. И след това се концентрира върху Арсенал, който миналата година в дълги периоди буквално предизвикваше Манчестър Сити.

"Те са много, много добър отбор. Направиха изключителен сезон и сега се подсилиха за новата кампания. Може да се види от всеки, че те си вярват, когато играят. Да се изправим срещу тях на техен терен ще бъде забележително предизвикателство", казва още наставникът на Тотнъм.

"Имаме няколко новобранци в тима, които не са играли в този мач. Не само, че е дерби и не сме домакини, но има предизвикателството да победиш силен противник. Колкото и да говорим, че моментната форма не е важна, аз знам едно – опитът е това, което ти помага да растеш. Надявам се, че нашите футболисти ще излязат, за да докажат себе си. Не искам да поставям твърде много ограничения или да се опитвам да ги насочвам прекалено стриктно какво да очакват", допълни специалистът, който минава като истинска комета от родната Австралия през Селтик и в момента до Висшата лига на Англия, където води традиционен тим като Тотнъм.

След като продадоха Хари Кейн на Байерн (Мюнхен), "шпорите" излизат за първо дерби без голмайстор номер 1 за клуба. Но треньорът смята, че са се справили добре като отбор и така ще заменят "най-великия играч" на клуба. Кейн играе за първия състав на Тотнъм от 2009-а година насам, което означава 14 пълни години.

"Има риск да се почувства празнина в самото начало и това е реалността. Това е доста значима фигура за Тотнъм и на терена, и извън него. Но ще се опитаме да преодолеем отсъствието му като колектив. Наистина съм доволен от начина, по който момчетата се справиха със задачата да бъдем истинска атакуваща заплаха от всички зони на терена", завърши Постекоглу с усмивка.