Барселона обърна Осасуна с 2:1 на „Естадио Ел Садар“ в среща от от 14-ия кръг на Ла Лига. Каталунците играха в продължение час в намален състав, след като звездата Роберт Левандовски получи червен картон, но тимът показа характер и макар и измъчено спечели трите точки в края на двубоя.

Жерар Пике, който трябваше да изиграе последния си мач с екипа на „блаугранас“, така и не успя да запише игрови минути в срещата. 35-годишният защитник остана на резервната скамейка, но при прибирането в тунела на почивката получи директен червен картон от рефера Хесус Гил заради словесна атака.

Двубоят започна перфектно за памплонци, които откриха резултата рано-рано чрез Давид Гарсия. Малко след почивката Педри изравни, а още през първото полувреме гол на Феран Торес бе отменен заради засада. Влезлият като резерва Рафиня се превърна в герой, реализирайки победното попадение в 85-ата минута.

Така Барселона записа пета поредна победа в шампионата и запази първото си място с актив от 37 точки. "Блаугранас" ще посрещнат паузата заради Световното първенство на върха в Ла Лига, след като дръпнаха на Реал Мадрид с 5 точки. Осасуна е на 6-ата позиция с 23 пункта.