Полузащитникът на Манчестър Сити Яя Туре официално се извини на клуба заради „недоразуменията от миналото“ в стремежа да си върне мястото в отбора. 

Както е известно, котдивоарецът не е помирисал терен през този сезон, след като Пеп Гуардиола се ядоса на критиките на агента на играча Димитри Селюк заради това, че го остави извън тима за Шампионската лига. 

По-рано днес самият представител на футболиста обяви, че иска да се сдобри с мениджъра, а сега Туре поиска прошка в официално изявление. 

„Бих искал да се извиня от мое име и от името на хората, които ме представляват за някои недоразумения от миналото. Техните твърдения не представят моите виждания за клуба, който уважавам и му желая всичко най-хубаво“. 

„Горд съм, че съм част от историята на Манчестър Сити и бих искал да му помогна и за в бъдеще. Благодарен съм на феновете за тяхната подкрепа по време на този труден за мен период“ каза Туре, който за последно игра за отбора на 24 август. 

Сега се очаква реакция от Гуардиола, който най-вероятно ще протегне протегнатата ръка и няма да бъде изненада, ако съвсем скоро Яя отново облече екипа на Манчестър Сити.