Агентът на Яя Туре Дмитрий Селюк призна, че е опитал да стопли отношенията си с мениджъра на Манчестър Сити Пеп Гуардиола по молба на футболиста.

Както е известно, каталунският специалист "замрази" африканеца заради коментарите на агента му и поиска публично извинение от импресариото.

"Говорих с Яя през последните няколко дни и той ме помоли да се сдобря с Пеп. Съгласих се с него, че трябва да направя каквото мога в тази ситуация", сподели Селюк.

"Аз съм искрен в това, което казвам. Не говоря без причина. Не мисля, че Пеп ще ме обича някога, но най-важното нещо е да се опитаме да си простим и да започнем отношенията си на чисто."

"Това е искрен жест. Надявам се Пеп да приеме и да отворим нова страница. Надявам се Пеп да върне Яя в състава. Но дори да не го стори, аз ви уверявам, ч;е няма да говоря повече за него в медиите."

"Пращам това послание, защото Пеп не отговаря на обажданията ми. Настина се надявам, че това ще бъде един нов старт и че Яя ще помогне на Манчестър Сити да спечели още трофеи", добави Селюк.