Вратарят на Манчестър Сити Джо Харт заяви, че сезона на "гражданите" е разочароващ, въпреки че по-рано днес отборът стигна до равенство срещу Суонзи 1:1 на стадион "Либърти Стейдиъм", което го класира за турнира Шампионска лига.

"Трудно е да бъдем позитивно настроени, но ако нашата цел в края бе да завършим 4-ти, то ние я изпълнихме и сме доволни. Просто всички знаем, че можехме да постигнем много повече през този сезон", каза Харт.

"Красотата на футбола е, че още следващата година ще имаме шанс да се справим по-добре. Истината е, че бяхме в много добра позиция, но изпуснахме финалния спринт".

"Позитивите са, че все пак се класирахме за Шампионската лига, че играхме полуфинал в същия турнир, а също така спечелихме и Купата на Англия", каза още английският национален вратар.

Харт призна, че играчите са искали да завършат сезона подобаващо и да изпратят Мануел Пелегрини с победа и финиширане в топ 4: "Ние сме професионалисти и искахме да изпратм Мануел с победа. За мен беше удоволствие да работя с него и съм сигурен, че феновете също са доволни от неговата работа в клуба".