Илкай Гюндоган постепенно започва да се превръща в един от любимците на феновете на Манчестър Сити. За разлика от най-скъпата покупка в историята Пол Погба, който е подиграван дори от феновете на Манчестър Юнайтед.

Сити плати точно 26 735 751 евро за правата на Гюндоган. 133 678 евро от тази сума пък влизат в касата на аматьорския СФ Хеслер като компенсация заради факта, че Илкай е ритал там като юноша. 

Някои твърдяха цяло лято, че Гражданите са рискували много, като са купили немския халф контузен. Феновете обаче го смятат за находка, особено на фона на Погба.

"За първите си 2 мача той вкара гол, даде асистенция и не показа нови прически. Говори по-малко, но върши повече работа!", обобщиха в социалните мрежи феновете на Сити.

Очарован от Илкай е и самият Гуардиола: "Той е невероятен, толкова интелигентен, а в същото време и много опасен!" Именно тези похвали са причината на Острова да се смята, че Гюндоган в съвсем скоро време ще бъде неразделна част от титулярния състав на Сити. 

Въпросът е обаче на кой пост ще бъде наложен. Дали на любимата му позиция като разиграващ халф, където конкуренти са му Де Бройне и Давид Силва, или като опорен халф за сметка на Фернандиньо? Където и да бъде поставен обаче, Гюндоган на 100% ще се справи.