Пеп Гуардиола и Жозе Моуриньо продължават да се наслаждават на съперничеството си, което от Испания се пренесе в Англия. И както мениджърът на Сити смята, че е негово задължение да печели трофеи за клуба, то мнението на Моуриньо е абсолютно същото за него самия.

"Определено ние сме като близнаци в това отношение", заяви Гуардиола, когато беше попитан дали е обсебен от победата толкова, колкото и неговият стар съперник от Ел Класико.

"Те искат да печелят трофеи, ние искаме да печелим. Мисля, че Антонио Конте е същият, а това се отнася и за Юрген Клоп и за Маурисио Почетино. Но мениджърите във всички лиги са така", заяви бившият треньор на Барселона и продължи: "Никога не критикувам колегите си за начина, по който те играят. Не съм го правил и няма и да го направя. Футболът е толкова великолепен, защото всеки мениджър има свой начин да търси победите и феновете могат да си изберат кой начин на игра е най-близо до сърцата им."

"Продължаваме да играем просто", е мантрата, която иска Гуардиола да бъде основополагаща за тима му. И макар да имат 8 точки аванс преди неделната среща, испанецът е твърдо решен да продължи да залага на това, което правят до момента- владеене на топката.

"Голямо предизвикателство е да играеш добре, да контролираш топката от самото начало. Но ще бъде много трудно, защото отиваме на Олд Трафорд като гости на Юнайтед. Отиваме спокойни, но знаем - не спечелим ли индивидуалните дуели, ще бъде невъзможно да ги победим. Що се отнася до резултата, никой не може да каже какво ще се получи. Но искам в съблекалнята да видя, че сме направили всичко, което можем и което е нужно, за да спечелим с добра игра", добави Гуардиола.

След 15 кръга Сити има 14 победи и 1 равенство и при успех ще дръпне с 11 точки на върха.

"Победа, равенство или загуба няма да реши първенството утре. Важен мач е, защото е срещу Юнайтед. Да, имаме 8 точки преднина, но какво да направим? Висшата лига е маратон. Никой не го награждават, когато е преминал половината дистанция", завърши специалистът.