Манчестър Сити удари с 3:1 Уотфорд и почти си подпечата титлата, след като дръпна с цели 15 точки на Ман Юнайтед.

Точни за "гражданите" бяха Рахийм Стърлинг (1) и Серхио Агуеро (63), а автогол си заби Кристиан Кабаселе (13). Попадението за гостите бе дело на Андре Грей (83).

Така момчетата на Пеп Гуардиола записаха поредна шампионатна победа и вече са в серия от 30 мача без загуба във Висшата лига.

У дома Сити се радва на 10 победи в последните си 10 мача, което е показателно за класата на този отбор. Този сезон "гражданите" определено са супер сила и трудно някой отбор в Англия би им се опънал. 

От своя страна Уотфорд не показа нищо запомнящо се в този мач и още в началото се предаде. Гостите продължават да са на дъното и ще се борят за оцеляването си този сезон. 


Срещата започна ударно за домакините и Сити поведе още с първото си положение в мача. Лерой Сане центрира отдясно и Рахийм Стърлинг още в първата минута опъна мрежата на гостите за 1:0.

Уникално начало за Сити, които удвоиха в 13-ата минута. Тогава Кристиан Кабаселе си заби ефектен автогол за 2:0, след като засече центриране на Кевин де Бройне в собствената си врата.

Домакините бяха в еуфория, докато Уотфорд тотално свали гарда и още тогава се предаде. Последваха нови силни минути на "гражданите", като с пропуски се отчетоха Сане и Стоунс.

В 17-ата минута Де Бройне натресе гредата, а при добавката Стърлинг направи уникален пропуск. Едва след тази ситуация гостите погледнаха в предни позиции и дори стигнаха до положение, но Грей изпусна невероятен шанс след половин час игра.

До края на полувремето с пропуски се отчетоха Давид Силва и Рахийм Стърлинг. 

Втората част започна с шанс за Кевин де Бройне, който обаче не успя да намери мрежата. Последваха спокойни минути, в които играчите на Сити спокойно разиграваха в средата на терена, без каквито и да било опасни възможности.

Така се стигна до 63-ата минута, когато Серхио Агуеро заби нов гол за 3:0. Към края на мача гостите все пак успяха да вкарат почетно попадение дело на Андре Грей в 83-ата минута.

В крайна сметка "гражданите" заслужено си взеха победата и трите точки. 

Ман Сити - Уотфорд 3:1

Манчестър Сити: Едерсон, Уокър, Стоунс, Отаменди, Делф, Фернандиньо, Де Бройне, Силва, Стърлинг, Сане, Агуеро.

Уотфорд: Гомеш, Янмаат,  Ваг, Зеегелар,  Капу, Карильо, Кабаселе, Уотсън, Дукуре, Ричарлисон, Грей.