Тотнъм спечели важни три точки в битката за Топ 4, след като се наложи с 2:0 при гостуването си на Суонси. 

Гол от засада и попадение в края донесоха победата на гостите, които подобриха актива си до 40 точки, като са 5-и, с мач по-малко. Лебедите пък остават в дъното с 16, губейки в домакинския дебют на Карлос Карвахал. 

Голямата новина за Шпорите бе липсата на Хари Кейн, който започна на пейката, след като в дните преди мача се бореше с вирусно заболяване. 

Фернандо Йоренте поведе атаката и показа, че на него може да разчита, като откри резултата в 12-ата минута, макар и при противоречиви обстоятелства. 

Кристиан Ериксен центрира и испанецът засече с глава, за да реализира, само че бе поне с половин метър в засада. Голът обаче остана и така той наказа бившия си тим, разписвайки се на 11-и път в последните си 12 мача на „Либърти Стейдиъм“. Разбира се останалите 10 попадения бяха за Лебедите. 

Като цяло лондончани доминираха, но така и не стигнаха до нов гол. Домакините малко се подобриха в края на първата част, но стигнаха само до няколко центрирания, които не им донесоха успех.

След паузата двубоят стана двуостър, като уелсците се подобриха. Хари Кейн влезе за Тотнъм, а малко след това Деле Али стреля покрай вратата с глава. След това Суонси бе много близо до гол. Първо Бен Дейвис пресече ми преди Аю да вкара, макар и при получаването на топката да бе в засада, а при корнера Ван дер Хорн стреля в гредата. 

Сон също не успя да реализира ключовия втори гол за Шпорите, след което Олсон прати топката покрай целта. В крайна сметка обаче, гостите си гарантираха победата. Кейн се справи отлично на фланга и намери Деле Али, чийто пъри удар бе спасен, но при добавката халфът оформи победата.