Манчестър Сити ще бъде готов да отправи своето предложение към нападателя на Пари Сен Жермен Килиан Мбапе, ако УЕФА предприеме действия срещу френския клуб за нарушаване на правилата на финансовия феърплей, пише британският "Metro". 

Този проблем възникна при парижани още през миналото лято, когато те не можаха да купят футболиста от Монако, а само го наеха с опцията за задължителната му покупка за 127 милиона паунда. 

Към момента финансовата отчетност на клуба от Париж се намира под внимателна проверка от страна на УЕФА. Ако бъдат потвърдени нарушения, тогава трансферната активност на ПСЖ ще бъде силно ограничена. Нещо повече, парижани ще трябва да се откажат от плановете за покупката на Мбапе. 

Tази ситуация внимателно се следи от Манчестър Сити, който има по-голям интерес към 19-годишния Мбапе, отколкото към неговия съотборник Неймар, който преди няколко дни заяви, че би се радвал да работи с мениджъра Пеп Гуардиола. 

"Гражданите" обаче също не могат да харчат много пари. Клубът леко е ограничен заради огромните харчове през миналото лято и трябва да се съобразява с ФФП. Заради това Сити няма да предложи повече от 100 милиона паунда за Килиан, ако играчът бъде достъпен през това лято.