Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола прояви разбиране към високите суми, които Ливърпул е платил за нови попълнения от месец януари насам - 250 милиона паунда.

Цели 65 милиона паунда бяха похарчени само за доскорошния вратар на Рома Алисон Бекер, който се превърна в най-скъпият на поста си в историята.

Каталунецът обаче оправдава харчовете на мърсисайдци със силния сезон на неговите момчета, които са вдигнали летвата през миналия сезон, когато триумфираха във Висшата лига с невижданите 100 точки на сметката си.

"Всеки клуб прави това, в което вярва. Аз разбирам напълно парите, които се харчат", коментира Пеп Гуардиола преди приятелския мач с "червените".

"Изобщо не обръщам внимание на това, което се говори. Ливърпул вярва, че се нуждае от тези футболисти и пръска пари за тях. Не ги съдя за това, което правят."

"Ако вземат решение да купят някой футболист, тогава това решение е перфектно за тях. Аз не обичам колегите да говорят за мен, затова не го правя."

"Ние вдигнахме летвата във Висшата лига и това означава, че другите искат да се представят още по-добре. Ливърпул винаги е претендент за титлата с богатата си история. Ще видим на терена."

"Няма как да счупим още рекорди, това е невъзможно. След като се върнем от Америка, ще имаме 4-5 дни и отново ще видим лицата им", добави Гуардиола.