Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола се извини на Габриел Жезус, че не го е оставил да бие дузпата вчера срещу Ливърпул, която лиши отбора му от победа. 

Бразилецът искаше да изпълни преди Риад Марез да поеме отговорността и да прати топката високо над вратата 5 минути преди края, което означаваше, че мачът ще приключи 0:0. 

Впоследствие стана ясно, че наставникът е предал на играчите си чрез Бенжамен Менди, че алжирецът трябва да стреля, но това се оказа грешният избор. 

„По време на тренировките всеки ден гледам, как Марез изпълнява уверено наказателните удари. Сега обаче пропусна и това ще бъде добър опит за него за в бъдеще и ще вкара” заяви Гуардиола. 

„Жезус наистина искаше да изпълни, но решението бе мое, за което му се извинявам” добави специалистът, който претендираше за още два неотсъдени наказателни удари, първо за нарушение на Ловрен срещу Агуеро и след това за игра с ръка на Ван Дайк. 

„Когато Серхио (Агуеро) е на терена той изпълнява, но сега бе на пейката. Все пак той бе в игра, когато първата дузпа не бе дадена. Явно ни трябват два наказателни удара, за да вкараме един гол. Не искам обаче повече да коментирам съдиите” каза още Гуардиола.