Манчестър Сити - Лестър, двубой от английската Висша лига. Стадион "Етихад", 22.00 часа българско време.


Вероятни състави:

Манчестър Сити: Едерсон, Лапорт, Стоунс, Уокър, Зинченко, Гюндоган, Д. Силва, Б. Силва, Сане, Стърлинг, Агуеро

Лестър: Шмайхел, Магуайър, Евънс, Чилуел, Перейра, Чудури, Ндиди, Олбрайтън, Мадисън, Тилеманс, Варди


Прогноза на Gol.bg:

Манчестър Сити държи съдбата в собствените си ръце и при победа днес ще се завърне на върха в таблицата кръг преди края на сезона. Евентуално подхлъзване на шампионите обаче ще изстреля Ливърпул в пол позишън за титлата, защото в момента мърсисайдци водят с две точки на върха.

Лестър е девети и при победа ще изпревари осмия Евертън. Голмайсторът на гостите Джейми Варди се намира в прекрасна форма, реализирайки 11 попадения в последните 11 мача. Той дори беше похвален от мениджъра на Сити Пеп Гуардиола и всички фенове на Ливърпул разчитат до голяма степен на английския национал в битката с "гражданите".

Манчестър Сити няма спиране и побеждава без прекъсване в последните 12 кръга, като тимът стопи пасив от седем точки и изпревари Ливърпул. Напрежението в заключителната част на кампанията обаче е огромно, а "лисиците" имат славата на отбор, който не е особено респектиран от съперниците си.

Манчестърци не са допускали попадение в пет от последните си седем шампионатни мача у дома, но пък Лестър е вкарал поне по два гола в шест от последните си седем двубоя за първенство. Гръмката победа с 3:0 над Арсенал преди дни дава допълнително самочувствие на момчетата на Брендън Роджърс, който може да удари рамо на бившия си отбор Ливърпул в битката за титлата.

Двата отбора си разменят крошета напоследък, печелейки по три победи в последните седем сблъсъка помежду си. Очакваме здрав сблъсък, но домакинското предимство на Сити навярно ще си каже думата.


Резултат: Манчестър Сити - Лестър 2:1