Манчестър Сити изигра един от най-добрите си мачове под ръководството на Хосеп Гуардиола, заяви испанският мениджър след равенството 2:2 срещу Тотнъм. Неговият отбор не успя да спечели, след като пропусна редица положения, а късен гол на Габриел Жезуш беше отменен след видеоповторение.

"Играхме великолепно. Това бе един от най-добрите ни мачове, откакто сме заедно. Контролирахме всички събития по терена и създадохме много шансове, а Тотнъм не можеше да пресира така, както е свикнал да го прави. Те са един от най-добрите отбори в Европа и ние играхме брилянтно срещу тях. Жалко, че не победихме. Губим два пъти срещу тях заради ВАР. Миналата година беше заради засада, а сега - заради игра с ръка. Това е всичко", заяви мениджърът на Сити.

Тазгодишният ВАР дойде след игра с ръка на Емерик Лапорт при късния гол на Габриел Жезуш, а за Гуардиола това бе "дежавю". "Мислех, че сме загърбили онзи мач за Шампионската лига с неговия край, но ето я същата ситуация. Съдията и ВАР ни отмениха отново гол, а вторият път вече става в много. Положението обаче мина и трябва да го приемем", продължи Гуардиола.

Испанецът обаче подчерта някои ситуации, в които ВАР не показва постоянство. Той специално напомни за инцидент от първото полувреме, при който Родри бе съборен в наказателното поле.

"Беше при един ъглов удар, след който Ламела прегази Родри и той падна. ВАР обаче май беше отишъл за кафенце този момент. Може би пък именно ВАР ще ни помогне в друг мач", завърши той.