Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола разкри, че е останал изненадан от успешното климатизиране на халфа на "гражданите" Давид Силва в английския футбол.

Ако всичко протече по план, утре испанският футболист ще запише мач номер 400 за английския гранд по време на двубоя от третия кръг на Висшата лига срещу Борнемут. 

"Когато говорите за такива цифри, вие говорите за много години, много лоши моменти, много добри моменти. Можете да изкарате един добър сезон, но почти 10? Това е просто невероятно.

За феновете и мен е голяма чест да имаме играч, който е направил толкова много за този клуб. футболисти като него помогнаха на клуба да се утвърди във Висшата лига и Европа. Въпреки това не мислех, че тук той ще бъде много успешен, защото е технически играч.

Той не е футболист, който играе от наказателно поле до наказателно поле. Въз основа на визията си за английския футбол преди, аз смятах, че ще му е трудно тук, но се радвам, че първото ми впечатление бе подвеждащо.

Той е един от най-техничните, талантливите и умни играчи, които работят в тясно пространство. В това той е един от най-добрите на всички времена. Но работата не е само в неговото умение да работи с топката. Силва е боец ​​и победител.

Доказа го, след като оцеля толкова дълго във Висшата лига. Той спечели четири титли във Висшата лига и толкова много други трофеи на вътрешната арена. Трябва да се гордее с постиженията си", каза Гуардиола.