Мениджърът Пеп Гуардиола похвали Серхио Агуеро за "уникалния" усет към гола и Давид Силва за способността му да преминава като призрак покрай защитниците. Двамата бяха в основата на победата с 3:1 срещу Борнемут в неделя, когато Агуеро вкара гол номер 400 в кариерата си, а Силва записа мач номер 400 за английските шампиони.

"Мачът бе труден и в нито един момент не знаех какво може да се случи. Серхио обаче е уникален пред гола. Комплименти за всички футболисти, но вторият гол на Агуеро беше изключително важен. Какво мога да кажа за Силва? Всички вие го познавате добре. Той може да се промъква покрай защитниците, както никой друг не го прави. Силва е истински боец", заяви испанският мениджър на Сити.

Вижте класирането във Висшата лига

Агуеро откри резултата с асистенция на Кевин Де Бройне, който записа 50-ия си голов пас с екипа на отбора. Той направи това в 123-ия си мач за Сити и по този начин изпревари Месут Йозил в класацията.

"Поздравления за Кевин, той е страхотен футболист. Двамата с Давид правят редовно асистенции и помагат много на отбора с това. Радвам се, че играят за нас. На мениджъра му е много трудно да определи стартовите 11", заяви Агуеро.