Централните защитници ще струват защитата на титлата на Манчестър Сити. Това обявиха анализаторите на „Скай Спортс“ Гари Невил и Джейми Карагър. 

Бившият играч на Ман Юнайтед може и да не е известен като голям почитател на Гражданите, но в думите му със сигурност има логика предвид загубата от Норич в събота. 

Напускането на Венсан Компани през лятото и сериозната травма на Аймерик Лапорт оставиха Небесносините с Джон Стоунс и Николас Отаменди в центъра на отбраната и точно това ще провали отбора. 

„Гуардиола се отказа от този тандем след идването на Лапорт преди 18 месеца. Отаменди винаги е несигурен и подпомага скоростта в атаката на съперника. Просто не е спокоен, а партньорството със Стоунс изобщо не върви“ заяви Невил. 

„Двамата имат 25 мача заедно във Висшата лига и са получили най-много голове от всяка друга двойка в тима – 28. Това значи по 1,1 попадения на мач, докато при всеки друг тандем за този период показетилите падат до 0,7, 0,6 и 0,5. Освен това има спад при сухите мрежи. Това ще струва нова титла на Ман Сити, ако те продължат да играят така и не се подобрят“ добави той. 

„Отаменди се хваща на финтовете на съперниците и това винаги е било така. Той няма да се промени и затова не е достатъчно добър да играе за Ман Сити. Джон Стоунс се бори за мястото си в клуба от няколко месеца и ако нещата не се развият добре, тимът ще привлече друг защитник. В момента Гуардиола просто няма опция“ каза Джейми Карагър.