Уулвърхямптън тресна с 2:0 Манчестър Сити на "Етихад" и хвърли голямата бомба на този кръг във Висшата лига.

И двата гола в мача заби Адама Траоре в 80-ата минута и в продължението. Така Сити се отдалече на цели 8 точки от Ливърпул и първото място.

Отборът на Пеп Гуардиола допусна втора загуба от началото на сезона, "гражданите" имат и едно равенство. Докато Юрген Клоп и неговите футболисти спечелиха осмия си пореден успех с 2:1 срещу Лестър в събота.


Манчестър Сити се пренесе изцяло в половината на Уулвърхямптън след безрезултатно първо полувреме и създаде редица положения за гол.

Давид Силва обаче уцели напречната греда от пряк свободен удар на границата на наказателното поле, а в 76-та минута домакините изпуснаха и най-чистото си положение. Бернардо Силва получи топката на десетина метра от вратата и стреля, но тя рикошира в защитник и бе изчистена.

Натискът на Сити позволи на Уулвърхямптън да контраатакува и в 80-та минута гостите се възползваха. Раул Хименес мина голяма част от терена на спринт и подаде на Адама Траоре, който стреля в близкия ъгъл на Едерсон и го преодоля за 1:0 в полза на Уулвърхямптън.

Сити продължи да играе в същия стил в оставащото време, но отново не стигна до гол, въпреки че топката се намираше предимно във или около наказателното поле на Уулвс. Те пък стигнаха до втори гол в добавеното време, когато Траоре вкара идентично попадение на първото.

В същото време Челси победи Саутхемптън с 4:1 в друг мач от неделната програма на Висшата лига. Така Челси се изкачи на пето място с 14 точки, колкото има и четвъртият Лестър Сити.

Трети е Арсенал с 15, след като "артилеристите" победиха с 1:0 Борнемут като домакини. Единствения гол вкара Давид Луис в деветата минута на срещата.

Ман Сити - Уувс 0:2

Манчестър Сити: Едерсон, Уокър, Отаменди, Фернадиньо, Кансело, Родри, Гюнгоган, Д. Силва, Марез, Агуеро, Стърлинг 

Уулвърхямптън: Патрисио, Боли, Коуди, Саис, Дендонкер, Моутиньо, Винагре, Траоре, Невеш, Кутроне, Хименес