Манчестър Сити постигна много важна победа с 2:0 при визитата си на Кристъл Палас на "Селхърст Парк" в Лондон, в среща от 9-ия кръг на английската Висша лига.

По този начин "гражданите" се реваншираха на своите верни фенове за нелепата загуба от Уулвс в миналия кръг и отборът взе важни три точки.

След този двубой тимът на Пеп Гуардиола си върна второто място в класирането, което бе временно заемано от Лестър, и има в актива си 19 пункта, като е на 5 точки зад лидера Ливърпул, който обаче има мач по-малко.

Жесус откри резултата за Сити в 39-ата минута, а две минути по-късно Давид Силва също се разписа. 


Срещата започна с добро темпо, но през първите минути нямаше никакви положения пред двете врати.

Първото по-опасно положение за откри пред гостите в 17-ата минута, когато Бернардо можеше да открие резултата, но ударът му бе блокиран от Хенеси. 

Три минути след това и пред Гюндоган имаше добър шанс за попадение, но стражът на противниковия тим се справи брилянтно и спаси вратата си.

Все пак обаче Сити стигна до попадение след натиска, който наложи над противника си, и в 39-ата минута Жесус се разписа.

Той засече с глава прекрасно центриране на Жесус в наказателното поле, а топката се отби в страничната греда и влезе в мрежата.

Само две минути след това Стърлинг изведе Давид Силва сам срещу вратаря и с хубаво воле испанецът не сгреши.

След почивката Сити можеше да стигне и до трети гол.

В 52-ата минута пред Стърлинг се откри добра възможност, но в крайна сметка не бе достатъчно акуратен. 

Десетина минути след това имаше съмнения за дузпа, за Манчестър Сити, и реферът използва VАR, но в крайна сметка се видя, че нямаше достатъчно основания да бъде отсъждана такава.

В 69-ата минута Хенеси се намеси фантастично и направи брилянтно спасяване след удар на Жесус.

Десетина минути след това Бентеке бе на път да върне "орлите" в мача, но ударът му с глава нацели напречната греда.

До самия край и двата тима имаха по един отличен шанс, но повече голове нямаше. 

Кристъл Палас - Манчестър Сити 0:2
0:1 Жесус 39
0:2 Давид Силва 41

Кристъл Палас: Хенеси, Томкинс, Кейхил, Ван Анхолт, Уорд, Миливойевич (76 - Бентеке), МакАртър, Куяте, Шлуп (56 - Tаунсенд), Заха, Аю

Манчестър Сити: Едерсон, Фернандиньо, Менди, Кансело, Родри, Гюндоган, Де Бройне (91 - Фодън), Давид Силва (76 - Стоунс), Бернардо, Стърлинг, Жесус