Манчестър Сити е на път тотално да абдикира от борбата за титлата в Англия, след като загуби с 2:3 гостуването си на Уулвърхемптън в мач от 19-ия кръг на Висшата лига.

Сблъсъкът на "Молиню" беше много драматичен и гостите дръпнаха с два гола чрез Рахийм Стърлинг, въпреки че бяха с 10 души на терена. "Вълците" обаче не се предадоха и стигнаха до успеха с попадения на Адама Траоре, Раул Хименес и Мат Дохърти.

В главно действащо лице се превърна главният съдия Мартин Аткинсън, който имаше много работа и при 0:0 изгони Едерсон, след което остъди дузпа за Сити, която Стърлинг изпусна. Той обаче преби наказателния удар, отново не преодоля Руи Патрисио, но при добавката не сбърка.

Вижте пълното класиране във Висшата лига

Отделно Уулвс имаха претенции за още един наказателен удар, които не бяха уважени. В класирането Сити остава с 38 точки, но вече изостава с 14 т. от лидера Ливърпул, който е и с мач по-малко. "Вълците" имат 30 т. и заемат 5-та позиция. 


Първото полувреме на "Молиню" беше много драматично и в главно действащо лице се превърна главният съдия Мартин Аткинсън. Още в 10-ата минута той изгони вратаря на гостите Едерсон. Причината за решението беше, че бразилецът напусна наказателното си поле и фаулира откъсващия се сам срещу него Диого Жота.

Това наложи Серхио Агуеро да бъде сменен, а на вратата застана Клаудио Браво. После "вълците" натиснаха, но в 21-ата минута отново реферът беше под светлината на прожекторите. Рияд Марез беше съборен в наказателното поле и след допитване до ВАР, Аткинсън посочи бялата точка. Зад топката застана Рахим Стърлинг.

Изстрелът му беше спасен от Руи Патрисио, но наказателният удар трябваше да се пребие, тъй като имаше играчи, които влязоха в наказателното поле при момента на изпълнението. Стърлинг шутира в същия ъгъл, Патрисио отново изби, но при добавката английският национал не сбърка – 1:0 за Сити!

До края на полувремето Уулвс натисна, но така и не успя да създаде опасно голово положение, въпреки че имаше 7 минути продължение на първата част. Малко след подновяването на играта "гражданите" стигнаха до второ попадение. Стърлинг получи пас до наказателното поле и с брилянтно прехвърляне матира Патрисио за 2:0! После домакините имаха претенции за нова дузпа, но след допитване до ВАР Аткинсън реши, че няма основания да посочи бялата точка.

В 55-ата минута "вълците" се върнаха в мача. Адама Траоре се измъкна от съперниците и с чудесен изстрел от границата на наказателното поле преодоля Браво за 1:2! В 70-ата минута Траоре можеше да изравни, след като се освободи и стреля, но вратарят на Сити този път отрази. 4 минути по-късно Роман Сес засече центриране от фаул, но топката прелетя покрай дясната греда.

Уувърхемптън продължи да натиска в опит на изравняване и в 82-ата минута усилията се увенчаха с успех. Бенжамен Менди позволи топката да му бъде отнета от Траоре на аутлинията, след което последва пас успоредно пред вратата, откъдето Раул Хименес нямаше как да сбърка за 2:2!

В 89-ата минута драмата стана пълна. Мат Дохърти направи двойно подаване с Хименес, след което с удар по земя хвърли в екстаз домакините, оформяйки крайното 3:2 за "вълците"! В 93-ата минута Стърлинг можеше да донесе точката за Сити, но ударът му от фаул облиза горната греда. 

Уувърхемптън - Манчестър Сити 3:2

0:2 Стърлинг (25, 50), 1:2 Траоре (55), 2:2 Хименес (82), 3:2 Дохърти (90)