Голмайстор №1 в историята на Манчестър Сити Серхио Агуеро обмисля да се завърне в Испания, призна самият той. 

Както е известно, аржентинецът беше продаден на "гражданите" от Атлетико Мадрид през 2011 година за 40 милиона евро. Той е обвързан със Сити до 30 юни 2021 година.

През последните месеци се появиха слухове, че 31-годишният Кун може да подсили атаката на Барселона и да заиграе в един отбор със своя сънародник и близък приятел Лионел Меси.

В началото на годината дори се твърдеше, че Бълхата иска да види своя съотборник в националния отбор на стадион "Ноу Камп".

"Трудно е, сега не мисля за това какво ще правя. Зная, че договорът ми приближава своя край. Навярно ще получа някакви оферти", сподели Агуеро пред El Chiringuito.

"Сега просто се опитвам да спечеля Шампионската лига с Манчестър Сити. Това би било невероятно постижение за мен и клуба. Но не съм мислил какво ще правя след 2021 година. Сегашната ситуация прави нещата по-трудни."

"Ако този сезон започне по-късно, навярно ще завърши и по-късно. Може би през август, а договорите изтичат в края на юни. Ако продължителността на договорите се удължи, ще видим как ще се развият нещата."

"Не изключвам завръщане в Испания или да отида в някоя друга държава. Не зная какво ще правя. Днес съм в Манчестър Сити  и искам да дам най-доброто от себе си за отбора", добави Агуеро.