Суперзвездата на Барселона Лионел Меси е посъветвал ръководството на клуба да привлече сънародника му Серхио Агуеро от Манчестър Сити, информира вестник "Мирър".

Шесткратният носител на Златната топка смята, че каталунците имат нужда именно от Кун, който е сред малцината достойни заместници на Луис Суарес.

Уругваецът получи усложнения след операцията си и ще отсъства до края на сезона, което създава сериозни неприятности на испанския шампион.

Барселона има горчив опит в привличането на футболисти от по-ниска категория като Кевин-Принс Боатенг, който не успя да блесне с нищо миналата пролет и беше отпратен през лятото.

Меси е на мнение, че заместникът на Суарес трябва също да бъде топ-футболист. Така на хоризонта се появява близкият приятел на Лео Серхио Агуеро.

За Кун се твърди, че не се намира в много топли отношения с мениджъра си Пеп Гуардиола и едва ли би имал нещо против да играе с Меси и на клубно ниво, ако пред него се появи такава възможност.

Лео е провел разговор с новия треньор Кике Сетиен и е успял да го убеди, че Агуеро е голова машина, която няма нуждап от време за адаптация. 

Договорът на Серхио със Сити изтича следващото лято, но едва ли "гражданите" ще се разделят с водещия си реализатор с оглед проблемите, които отборът има този сезон.