Манчестър Сити – Бърнли, мач от 30-ия кръг на Висшата лига, стадион „Етихад”, 22:00 часа, съдия Андре Маринър

Контузен за Ман Сити: Гарсия
Под въпрос за Ман Сити: Стоунс, Браво
Контузени за Бърнли: Гудмундсон, Барнс, Ууд 

Прогноза

Манчестър Сити ще опита да удължи поне още малко чакането на Ливърпул за титлата и едва ли ще пропусне да го направи при домакинството си срещу Бърнли. 

Гражданите показаха силна игра, разбивайки Арсенал с 3:0 в отложен двубой и вече с един мач зад гърба си ще бъдат в още по-добро състояние срещу Виненочервените, за които това ще е първи сблъсък след прекъсването. 

Пеп Гуардиола вероятно ще направи някои промени в състава си, въпреки че паузата от 5 дни между мачовете е добра. Идеята на наставника обаче със сигурност е да поддържа максимална широчина в отбора, така че ще разчита на всички, които може. 

Гостите идват на „Етихад” на практика оцелели, тъй като имат 39 точки. Шон Дайш има някои проблеми с контузени футболисти, а и не е ясно дали ще може да използва играчи като Фил Бардсли, Аарън Ленън, Джеф Хендрик, Джо Харт и Адам Легздинс, чийто договори изтича в края на месеца и все още не е постигнато споразумение за краткосрочното им удължаване. 

Бърнли бе в отлично състояние преди паузата, записвайки 7 поредни мача без загуба и печелейки 4 от тях, включително победи срещу Манчестър Юнайтед и Лестър. Сега обаче състоянието на отбора е съвсем различно, а и срещу Сити тимът играе много трудно. 

Небесносините триумфираха и в 5-те си домакинства срещу съперника във всички турнири при Пеп Гуардиола и вкараха 19 гола в тези мачове. Като се добави и това, че Виненочервените са в серия от 15 поредни гостувания без победа като гост над Сити, нещата за гостите не изглеждат добре. 
 
Бърнли може да стане 4-ият отбор в ерата на Висшата лига, който побеждава като гост и двата отбора от Манчестър, но това едва ли ще се случи. Сити е с много по-голяма класа, съперникът вече не е толкова солиден в защита, както в предишни години, така че победата за домакините изглежда гарантирана и то без особени проблеми. 
 
Резултат: Манчестър Сити – Бърнли 4:0