Босът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола не бе в добро настроение след поражението от Челси с 1:2, но показа, че е джентълмен и поздрави Ливърпул за титлата, като призна, че отборът му не е бил на достатъчно добро ниво. 

„Поздравления за Ливърпул, за феновете на отбора, за техния мениджър и играчите. Заслужен триумф. Те са справедлив шампион. Играха всеки мач с огромна страст и желание. Ние пък допуснахме много грешки в първата част от сезона и ето докъде ни доведе това. Разликата е много голяма, но това е положението. Изостанахме много, но останалите са още по-назад“ заяви Пеп. 

„Те бяха невероятно постоянни през цялото време. Ние пък загубихме точки, които ни оставиах толкова назад. През следващата кампания трябва да сме по-постоянни. Преди 2 години ние бяхме с 25 точки преднина пред Ливърпул, а сега те са напред, така че това е реалността. Постигнахме успехи, но трябва да останем скромни и да знаем, че невинаги можем да печелим и нищо не ни гарантира триумфа. Никога не съм смятал, че титлите са ни гарантирани. Необходимо е да си извлечем и поуките от случилото се“ добави той. 

„Сега ни остават още няколко седмици от сезона. Имаме 1/4финал за ФА Къп в неделя, който е много важен, а и трябва да си гарантираме участието в Шампионската лига. След това ще мислим и за реванша с Мадрид. Срещу Челси играхме добре, но допуснахме неточности заради които бяхме наказани. Показахме характер и съм доволен от представянето ни, но трябва да се научим да сме по-постоянни“ изтъкна още Гуардиола.