Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола обеща, че тимът му ще направи шпалир и така ще поздрави шампиона Ливърпул, когато Червените гостуват на „Етихад” в четвъртък в мач от Висшата лига. 

Той трябваше да бъде решаваш за първото място, но Юрген Клоп върна титлата на „Анфийлд” след 30-годишно чакане преждевремнно и мърсисайдци детронираха Гражданите, които вдигаха трофея в предишните две години. 

Разликата между двата тима е цели 23 точки 7 кръга преди края и още след загубата от Челси, която гарантира титлата на Ливърпул, Гуардиола призна, че триумфът на съперника е напълно заслужен, а сега потвърди и че ще има шпалир. 

„Разбира се, че ще направим шпалир. Мисля, че винаги приемаме Ливърпул по подобаващ начин и те не могат да се оплачат. Сега ще покажем уважението си, тъй като те го заслужават” заяви Гуардиола. 

„Ние спечелихме 8 трофея в последните 3 сезона и показваме страст във всеки мач и навсякъде, с което никой не може да се похвали. Трудно е да направиш това, което постигнахме, но сме наясно, че няма как да печелим винаги. Този път бяхме победени от един невероятен отбор. Ще се поучим от тях и ще ги поздравим. Просто е” добави наставникът, чийто тим гостува на Нюкасъл днес в търсене на нов полуфинал за ФА Къп.