Байерн Мюнхен обяви за привличането на крилото на Манчестър Сити Лерой Сане. Футболистът е  подписал договор за пет години, съобщават в сайта на баварците.

По-рано се тиражираше, че трансферът струва на Байерн 60 милиона евро, като се вземат предвид бонусите. Самият футболист ще получава в Мюнхен 17 милиона евро годишно.

"Байерн е велик клуб с големи цели, които напълно се припокриват с моите. Очаквам с нетърпение това ново предизвикателство и изгарям от желание да започна тренировки с отбора".

"Познавам Ханзи Флик от националния отбор до 21 години, където имахме много добри взаимоотношения. Искам да спечеля колкото се може повече трофеи с Байерн. Шампионската лига е основният приоритет", каза Сане пред сайта на баварците. 

Преходът в Байерн  бележи завръщането на Лерой в германското първенство, където преди това игра за Шалке 04. През лятото на 2016 г. трансферът му струваше на Манчестър Сити над 50 милиона евро.

През този сезон Сане участва само в два мача за Сити във всички турнири. Той пропусна по-голямата част от сезона поради тежка травма на коляното.