Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола посъветва колегите си Юрген Клоп и Жозе Моуриньо да му се обадят по телефона, за да им обясни правилото за финансовия феърплей (ФФП).

Гуардиола приветства решението на Спортния арбитражен съд, което отмени двугодишното наказание на Сити с изваждане от Шампионска лига, наложено от УЕФА, заради нарушаване на правилата за финансовия феърплей и намали глобата от 30 на 10 милиона евро.

"Ако искат да ми се обадят, аз съм на линия. Знаят ми телефона. Ще им обясня как стоят нещата, няма никакъв проблем. Но не мисля, че има много какво да обсъждаме, защото решението на КАС е ясно. Всички твърдения, че лъжем или мамим не са верни", коментира Пеп Гуардиола пред "Скай Спортс".

Вчера Моуриньо нарече решението на КАС позорно, а Клоп добави, че становището да се отмени наказанието на Сити не е добро за футбола. Манчестър Сити си осигури второто място във Висшата лига, което означава, че отборът ще участва в следващото издание на Шампионска лига.

"Много съм щастлив за отбора. Момчетата са причина да играем в Шампионска лига следващия сезон с всичко, което направиха на терена. Извън терена може и да има по-добри клубове от нас, но на игрището сме над всички в последните 3-4 години и ще защитаваме това, което сме постигнали и през следващия сезон в Европа", каза още Гуардиола, цитиран от БНР.