Лион взриви поредна бомба в Шампионската лига, елиминирайки Манчестър Сити на четвъртфиналите на турнира. Тази вечер палачът на Ювентус срази "гражданите" с 3:1 на стадион "Жозе Алваладе" в Лисабон и се класира на полуфиналите.

Максуел Корне откри резултата в средата на първото полувреме и французите задържаха аванса си до средата на втората част, когато Кевин Де Бройне изравни.

Точно когато изглеждаше, че "гражданите" крачат към обрат, те отново се оказаха догонващи в резултата. Муса Дембеле беше изпуснат от защитата на Сити и матира Едерсон в 79-ата минута, а осем минути по-късно го стори още веднъж. 60 секунди преди втория гол на Дембеле пропуска на сезона направи Рахим Стърлинг.

Така на полуфиналите Лион излиза срещу Байерн Мюнхен, който вчера разпиля Барселона с невижданото 8:2. Полуфиналният сблъсък между Лион и Байерн е на 19 август от 22.00 часа българско време.


Още в самото начало на мача Рахим Стърлинг направи хубав пробив в пеналта на съперника и потърси свой съотборник за добавка, но Марсал успя да изчисти. 

На отсрещната врата Кайл Уокър изправи на нокти Едерсон, връщайки опасно за вратаря си, а след това Марсело пробва рефлекса на бразилския страж.

Френският отбор изобщо не изглеждаше толкова безобиден, колкото очакваха мнозина и дори имаше много по-остри атаки от именития си опонент.

Логичното се случи в 24-ата минута, в която Лион откри резултата чрез Максуел Корне. Той получи пас от дълбочина и изненада заелия лоша позиция Едерсон с удар с вътрешен фалц.

Тъкмо беше изминал половин час игра, когато вратарят на Лион Антони Лопес направи грешка, но я поправи с моментална намеса в малкия пеналт. Фронтален удар на Родри доведе до нова грешка с поправка на Лопес.

След почивката Манчестър Сити опитваше нещо като хаотичен натиск, който не даваше желания резултат. Вратарят на Лион се намеси при сравнително безобиден удар към вратата му, а символичните гости стояха добре подредени на терена и след час игра Едерсон улови тупалка на Марсал.

Натискът на "гражданите" все пак даде резултат в 69-ата минута, в която един от най-добрите на терена Кевин Де Бройне изравни. Белгиецът получи от Стърлинг и нанесе майсторски удар от движение.

Стърлинг имаше още една прекрасна проява малко по-късно, когато центрира за Габриел Жезус, но ударът на кариоката беше под всякаква критика.

Само две минути след пропуска на Жезус Лион си върна аванса в резултата. Това се случи в 79-ата минута, в която Муса Дембеле изскочи зад защитата на Сити и матира Едерсон. Първоначално имаше съмнения за засада, но системата за видеоповторение VAR показа, че такава няма.

Стърлинг опропасти силното си представяне с един от пропуските на сезона в 86-ата минута. Той се озова сам на далечната греда при остро центриране отдясно, но направо по-трудното и би над напречната греда!

Буквално 60 секунди след това Сити понесе трети тежък удар. Лион контраатакува и Ауар отправи техничен удар ,при който Едерсон не реагира добре. Дембеле беше заел най-добра позиция и направи успешна добавка отблизо с левия крак.

Манчестър Сити хвърли всичко в края на срещата, но в 94-ата минута Кайл Уокър би неточно.


Манчестър Сити - Лион 1:3

0:1 Максуел Корне - 24'
1:1 Кевин Де Бройне - 69'
1:2 Муса Дембеле - 79'
1:3 Муса Дембеле - 87'