Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола не е постигнал нищо особено не само с "гражданите", но и с предишния си клуб Байерн Мюнхен. Така мисли легендата на Манчестър Юнайтед Рио Фърдинанд.

Според бившия бранител мерило за успехите на Пеп вече е Шампионската лига, която той спечели два пъти с Барселона. Начело на Байерн и Сити обаче каталунецът не може да достигне дори до финала.

"Гуардиола няма да е щастлив, ако си тръгне от Сити без успех в Шампионската лига, защото е перфекционист с борбен дух и е обсебен от победата", заяви Фърдинанд пред "Сън".

"Навярно беше малко по-успешен в Байерн, отколкото в Сити, но фактът че не спечели Шампионската лига с баварците винаги ще бележи неговия престой там. Това се дължи на високото ниво, което беше постигнал с Барса."

"Смятам, че сега ще бъде същото със Сити. Собствениците го взеха за триумф в Шампионската лига, защото те бяха печелили Висшата лига и преди него. Това е истината, без значение дали Пеп иска да го признае. Той не е постигнал нещо, което в Сити не са виждали преди него", завърши Фърдинанд.