Лестър разби с 5:2 Манчестър Сити в мач от 3-ия кръг на Висшата лига, игран на "Етихад".

В герой за гостите се Джейми Варди, който заби хеттрик за "лисиците". Два от головете му бяха от дузпи, точен от бялата точка беше и Юри Тилеманс.

Едно попадение добави и Джеймс Мадисън. Головете за домакините вкараха Рияд Марез, който откри резултата в 4-ата минута и Нейтън Аке (84’). 

В класирането "лисиците" имат пълен актив от 9 точки, докато Сити остава с 3 т. от два мача. В следващия кръг отборът на Пеп Гуардиола гостува на новака Лийдс Юнайтед, докато Лестър приема Уест Хям. 


Рахийм Стърлинг започна като самотен централен нападател за Сити заради контузиите на Серхио Агуеро и Габриел Жесус. Зад него действаха Рияд Марез, Фил Фодън и Кевин де Бройне. В центъра на защитата Пеп Гуардиола заложи на Ерик Гарсия, който смени титуляра при успеха с 3:1 над Уулвърхямптън Джон Стоунс.

Атаката на Лестър поведе голмайсторът на Висшата лига от миналия сезон Джейми Варди. До него действа Харви Барнс, а зад тях Брендън Роджърс постави Денис Преат. Джони Еванс се завърна след контузия и зае мястото си в сърцето на отбраната, където играха още Даниел Амартей и Чаглар Союнчу.

Мачът започна фантастично за Сити и още в 4-ата минута Рияд Марез откри резултата. Бившата звезда на Лестър засече от воле след разбъркване при корнер и прати топката неспасяемо в сглобката на вратата за 1:0! После "гражданите" продължиха да доминират и до 15-ата минута владееха топката в 76% от времето.

В 18-ата минута Рахийм Стърлинг можеше да покачи на 2:0, след като си освободи пространство в наказателното поле и стреля към десния ъгъл. Каспер Шмайхел обаче реагира блестящо и спаси. После домакините продължиха да разиграват търпеливо в опит да преодолеят добре подредената защита на "лисиците".

В средата на полувремето Фернандиньо засече с глава, но Шмайхел внимаваше и спаси. В 35-ата минута Кевин де Бройне центрира от фаул и Родри с глава се разписа, но голът беше отменен за очевадна засада. 60 секунди по-късно Харви Барнс намери Джейми Варди в наказателното поле и Кайл Уокър повали нападателя.

Главният съдия Майкъл Оливър без да се замисли отсъди дузпа. Зад топката застана Варди и с безкомпромисно изпълнение точно под горната греда вкара за 1:1 – Лестър изравни буквално от нищото!

Секунди след подновяването на играта Сити пропусна отново да поведе след гениален пробив на Де Бройне, но ударът му мина встрани от дясната греда. По-късно и мерникът на Марез изневери след шут от дистанция.

В 54-ата минута Лестър стигна до пълен обрат. Тимоти Кастан получи превъзходен пас в коридор по фланга от Юри Тилеманс и центрира по земя на близката греда. Там Варди беше по-бърз от Ерик Гарсия и с чудесно отиграване с петичка преодоля Едерсон за 2:1!

После вратарят на Сити изби изстрел на Барнс, а в 58-ата минута гостите спечелиха втора дузпа след фаул на Гарсия. Зад топката отново застана Варди, Едерсон хвана ъгъла, но не и топката и тя влетя в мрежата му за 3:1 за "лисиците".

В 64-ата минута "гражданите" можеха да се върнат в мача. Резервата Лиъм Делап засече центриране около точката за дузпата и стреля с глава, но напречната греда спаси гостите.

В 77-ата минута резилът за домакините стана пълен. Джеймс Мадисън овладя топката и шутира от дистанция. Топката попадна право в горния ъгъл и Едерсон можеше само да я изгледа как влиза във вратата му за четвърти път в мача! 

В 84-ата минута Нейтън Аке върна надеждите на Сити, след като беше точен с глава след изпълнение на корнер. Малко по-късно, обаче Лестър стигна до трета дузпа в мача, която беше вкарана от Тилеманс за крайното 5:2!

Манчестър Сити – Лестър 2:5

Голмайстори: 1:0 Марез (4), 1:3 Варди (37-д, 54, 58), 1:4 Мадисън (77), 2:4 Аке (83), 2:5 Тилеманс (87-д)

Сити: Едерсон, Менди, Аке, Гарсия, Уокър, Родри, Фернандиньо (51-Делап), Марез, Де Бройне, Фодън (64-Торес), Стърлинг
Мениджър: Пеп Гуардиола

Лестър: Шмайхел, Кастан, Еванс (80-Фукс), Союнчу, Джъстин, Менди, Амарти, Тилеманс, Прает (69-Мадисън), Барнс, Варди (85-Ихаеначо)
Мениджър: Брендън Роджърс

Ст.: "Етихад"
Съдия: Майкъл Оливър
Жълти картони: Аке (Сити); Тилеманс, Союнчу, Амартей (Лестър)