Манчестър Сити пропусна възможността да привлече Лионел Меси през лятото, но може да направи най-гръмкия свободен трансфер в историята на футбола на 1 юли 2021 година.

Тогава Бълхата се превръща в свободен агент и няма договор на този свят, който да му попречи най-после да напусне Барселона. 

Както е известно, шесткратният носител на Златната топка искаше да избяга от стадион "Ноу Камп" заради огромното си разочарование от работата на ръководството. Той все пак остана, но сега "гражданите" броят месеците до следващото лято.

Главният оперативен директор на Манчестър Сити Омар Берада говори пред вестник Manchester Evening News за ситуацията с аржентинеца.

"Той е изумителен талант и може да направи голямата разлика във всеки клуб с присъствието си както на терена, така и извън него. Меси е най-добрият футболист в света, най-добрият от своето поколение и няма клуб, който не го иска в редиците си", започна Берада.

"Фактът, че се коментираше как той иска да дойде да играе в Сити показва, че ние сме стигнали далеч през последните години, след като най-големият талант на своето поколение иска да дойде при нас. Трудно е да се каже какво ще се случи следващото лято."

"Меси е огромен талант, най-добрият в света и навярно могат да се направят изключителни инвестиции за неговото привличане. Ние имаме финансовата сила и системна възможност да направим инвестиция, когато се налага."

"Това ни поставя в удобна позиция, защото сме способни да вземем правилното решение. Но не бихме бързали, защото разполагаме със Серхио Агуеро и Габриел Жезус - те се представят добре и са сред най-добрите нападатели в света в момента. Ако можем да привлечем нов нападател, ще го сторим на правилната цена", добави директорът.