Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола сравни предстоящото дерби с Ливърпул с изборите в САЩ, където Джо Байдън и Доналд Тръмп водят здрава битка за победата. "Гражданите" приемат шампионите на "Етихад" в неделя от 18.30 часа наше време. Преди големия сблъсък, мърсисайдци са лидери с 16 точки. Домакините са с 11 т. и мач по-малко.

"Двубоят е важен, но както при президентските избори в САЩ, всички гласове трябва да се преброят. Има още много мачове до края на сезона. Трябва да се представим много добре, за да можем да ги победим. Винаги е приятно да играеш срещу най-силните, а през миналия сезон те бяха по-силни от нас. Те са изключителен отбор. С един мениджър са от доста време и винаги е приятно да се изправиш срещу тях, за да вдигаш по този начин своето ниво. Ще се опитваме да играем нашата игра по най-добрия възможен начин". 

"Когато играете срещу отбори като Ливърпул, винаги има моменти, в които трябва да страдате. Ще има пикове и спадове. Трябва да сме стабилни и да използваме шансовете си. И без Ван Дайк Ливърпул е невероятен отбор, от топ класа", заяви Гуардиола.