Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола изказа съболезнования за смъртта на легендата Диего Марадона, който почина вчера след сърдечен арест в дома си в Тигре.

"Това е тъжна новина. Той беше уникален на терена. Единствен в генерацията си. Преди година в Аржентина прочетох плакат, на който пишеше: "Няма значение какво си направил с живота си, Диего, има значение това, което си направил за нашите животи". Той донесе много радост и направи футбола по-добър. Това, което направи за Наполи и за Аржентина през 1986 година е невероятно. Почивай в мир и от името на Манчестър Сити искам да изпратя голяма прегръдка на семейството му", коментира цитираният от БНР Гуардиола в Пирея.

В същото време испанецът изрази задоволството си от преждевременното класиране на отбора за осминафиналите на Шампионската лига. Англичаните записаха четвърта поредна победа в група "С" снощи с 1:0 като гост на гръцкия Олимпиакос и за осма поредна година продължават във фазата на директните елиминации.

"Головете ще дойдат. Естествено бихме искали да бележим повече, но един ден и това ще стане и няма да има кой да ни спре", коментира испанският спец.

"Бяхме по-агресивни. Всеки беше отдаден и атакувахме с огромно желание, шутирахме към вратата, търсехме головете. За нещастие вкарахме само един, но отборът показа отлична игра във всяка фаза. Вече сме на осминафиналите и сега можем да се концентрираме върху Висшата лига и другите турнири,в които участваме. Голям комплимент за отбора", каза още той.

Галерия