Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола успокои феновете на тима и обяви, че е оптимист за новия договор на Кевин де Бройне с Гражданите. 

Белгиецът, който получава по около 280 000 паунда на седмица, има контракт до 2023-а, но преговаря за неговото удължаване. Говори се обаче, че не е останал доволен от първото предложение на клуба, което е било на стойност от 300 000 лири на седмица. 

„Сигурен съм, че той ще преподпише, но все пак това е процес, с който трябва да се съобразим. Кевин знае колко много го ценим и колко е важен за клуба, така че не съм притеснен. В крайна сметка обаче, решението е негово“ заяви Гуардиола в навечерието на сблъсъка с градския съперник Юнайтед от полуфиналите на „Карабао Къп“. 

„Не съм съвсем наясно каква е ситуацията, тъй като не съм говорил със спортния директор Чики Бегиристайн. Все пак вярвам, че той ще бъде при нас още дълго“ добави наставникът, чийто тим гони 4-и пореден финал за Купата на Лигата. 

Де Бройне не блести толкова колкото през миналия сезон, но все пак остава най-ключовата фигура в състава и на него ще се разчита да изведе отбора до победа над Ман Юнайтед.