Офанзивният полузащитник на Манчестър Сити Рахим Стърлинг е рекордьор в историята на Висшата лига по спечелени дузпи. В неделя срещу Ливърпул хитрецът бе спънат в пеналта и си изпроси наказателен удар за 21-ви път в кариерата. 

Това е повече от всеки друг играч, а най-близо до него в класацията е Варди от Лестър с 19 изработени дузпи. По-надолу са други изкусни "майстори" в пеналта като Уилфред Заха, Шиърър, Андрю Джонсън, Луис Суарес, Агбонлахор и Емил Хески.

Рахим продължава да получава критики, че търси контакта и пада при най-малкото докосване. В случая Гюндоган не можа да вкара от бялата точка, но все пак Сити разби шампионите с 4:1.

Едно от попаденията бе дело именно на Стърлинг, който вече има 100 гола за първенство при Гуардиола, отбелязва "Тема спорт". Рахим е едва третият с трицифрен брой попадения под ръководството на Пеп. Другите са Агуеро със 120 и Меси с 211. 

В момента защитата на гражданите също се справя феноменално. Дори в рекордния сезон, в който спечели 100 точки, Сити допусна 27 гола, а в момента е с 14 (в 22 двубоя). Факт е, че отборът почна трудно, но сега е в серия от 10 поредни победи във ВЛ. Рекордът е от 18 (на Ман Сити през 2017 и Ливърпул през 2019-2020).