Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола заяви, че серията от 20 поредни победи на отбора във всички турнири е може би едно от най-големите постижения в кариера му.

Вчера "гражданите" се наложиха над Уест Хям с 2:1 и вече имат преднина от 13 точки на върха в класирането на Висшата лига пред Манчестър Юнайтед, който днес играе на "Стамфорд Бридж" срещу Челси.

През сезон 2017/18 Сити събра рекордните 100 точки, когато завоюва титлата и спечели всичките четири домашни трофея през следващия сезон, но Гуардиола смята, че настоящата серия от победи, в сезон повлиян от пандемията от COVID-19, е един от най-добрите му моменти.

"В този период, в тази ера, при тази ситуация, да направим 20 победи, може би е едно от най-големите ни постижения, които заедно сме постигали в кариерата си", каза Пеп.

"Това не означава, че ще спечелим титлата, но в този период от време, най-трудният период в Англия, да няма седмица почивка в продължение на три или четири месеца, на всеки три дни мач, с COVID-19 проблемите, с контузии, да печелиш толкова много означава, че си силен психически", добави Гуардиола.

"Психически е трудно, защото играем много мачове - на всеки три дни. Хората започват да се уморяват. Трябва да почиваме психически и физически. Ако не, не може да издържим", каза още мениджърът на "небесносините".

В следващия кръг Ман Сити е домакин на Уулвърхемптън, а срещата е във вторник от 22:00 часа българско време.