Манчестър Сити победи Борусия Мьонхенгладбах с 2:0 в среща реванш от 1/8-финалите на Шампионската лига, който отново се игра на стадион "Пушкаш арена" в Будабеща.

В първия двубой, който се игра преди три седмици, "гражданите" отново се наложиха с 2:0 и така с общ резултат 4:0 вече са на 1/4-финал в най-престижния турнир на Стария континент.

Манчестър Сити изкова победата през първата част, когато само в рамките на 6 минути успя да реши всичко в своя полза. Кевин Де Бройне изведе символичните домакини напред в 12-тата минута, а в 18-тата Илкай Гюндоган направи 2:0 и подпечата успеха за своите.

Така Ман Сити вече е на 1/4-финалния етап от турнира, където вече се класираха още тимовете на Порто, ПСЖ, Ливърпул, Борусия Дортмунд и Реал Мадрид.


"Гражданите" поеха инициативата от самото начало и още в седмата минута стигна до възможност за откриване на резултата. Фил Фоудън получи прецизен пас от Жоао Кансело, но ударът на младока бе отразен от Ян Зомер.

Само пет минути по-късно Риад Марез намери Кевин Де Бройне, който с фантастичен удар от границата на наказателното поле изведе символичните домакини напред в резултата.

В 18-ата минута авансът на Сити бе удвоен. Фил Фоудън получи топката в центъра, напредна и с чудесен пас изведе Илкай Гюндоган на стрелкова позиция, от която германецът не сбърка и прокара кълбото покрай Зомер.

След половин час игра дойде и първият точен удар за символичните гости. Тюрам стреля, но опитът му бе твърде лесен за Едерсон. В края на първата част германците се разиграха и това доведе до нов изстрел на Тюрам, но той прелетя встрани от вратата.

Двадесет минути след почивката пред Риад Марез се откри отлична възможност да направи резултата класически. Той шутира в десния ъгъл, но Ян Зомер се справи блестящо и опази вратата си.

Докрая на мача двата тима намалиха темпото и общо взето срещата се доиграваше.


Манчестър Сити - Борусия Мьонхенгладбах   2:0  (2:0 в първия мач, общ резултат 4:0)

1:0 Кевин Де Бройне 12'
2:0 Илкай Гюндоган 18'

Стартови състави:

Манчестър Сити: 31. Едерсон, 2. Уолкър, 5. Стоунс, 3. Диаш, 27. Кансело, 20. Силва, 16. Родри, 8. Гюндоган, 26. Марез, 17. Де Бройне, 47. Фоудън

Треньор: Пеп Гуардиола
 
Борусия Мьонхенгладбах: 1. Зомер, 18. Лайнер, 28. Гинтер, 30. Елведи, 25. Бенсебайни, 23. Хофман, 32. Нойхаус, 8. Закария, 13. Щиндл, 36. Емболо, 10. Тюрам

Треньор: Марко Розе

Съдия: С. Карасьов, Русия

Стадион: "Пушкаш Арена", Будапеща