Пеп Гуардиола призова футболистите си да запазят доброто си настроение, но и да не мислят за бъдещето, след като Манчестър Сити отново стигна 1/4финалите в Шампионската лига. 

Гражданите се справиха лесно и в реванша с Борусия Мьонхенгладбах, като спечелиха с 2:0 без напрежение и продължават да бъдат основен фаворит за титлата, която обаче до момента все им се изплъзва. 

„Още от първия ден, в който дойдох тук съм под напрежение да спечеля Шампионската лига. Свикнал съм с този натиск и той не ме притеснява. Във футбола получаваш това, което заслужаваш. Сега не мисля за полуфиналите. На този етап целта е да направим силен първи мач от 1/4финалите, а след това и добър реванш. Важен е единствено следващият съперник“ отчете Гуардиола. 

Неговият тим запази 7-а поредна суха мрежа в турнира и вече 706 минути не е получавал гол в надпреварата. Повече последователни сухи мрежи  в историята на турнира има само Арсенал – 10. 

„Трябва да останем концентрирани, защото това, което се е случило до момента, остава в миналото. В 1/4финала може да направим слаб мач, да имаме лоши моменти, а и противниците са качествени и могат да те накажат за най-малкото. Важно е да разберем, че се защитаваме като притежаваме топката, а без нея е необходимо да сме агресивни. Целта е да играем добре пък ще видим докъде ще стигнем“ добави той.