Мениджърът на Манчестър Сити - Хосеп Гуардиола заяви, че забележителната форма на отбора през последните четири месеца е едно от най-големите постижения, след като тяхната борба за спечелване на четири трофея този сезон продължава след победата снощи с 2:0 над Евертън на четвъртфиналите за Купата на Англия по футбол. Отборът на Гуардиола спечели 29 от последните си 33 мача във всички турнири през последните четири месеца, като има само три равенства и една загуба за този период.

Сити се бори за титлата във Висшата лига и води на върха в класирането с 14 точки пред Манчестър Юнайтед, изправяйки се срещу Тотнъм на финала за Купата на Лигата следващия месец и играе срещу Борусия Дортмунд на четвъртфиналите в Шампионската лига.

"Това, което сме направили, е повече от забележително. Невероятно е. Едно от най-големите постижения, които сме постигнали заедно - каза Гуардиола. - Когато спечелите толкова много мачове, както ние през последните четири месеца, това е така, защото можете да се адаптирате. Това ме радва най-много. През това зимно време, играейки на всеки три дни, с невероятно себераздаване във всяко състезание, аз нямам думи, които да опиша това. Но все още не сме спечелили нищо, така че ще бъдем концентрирани и ще видим докъде ще стигнем в тези турнири“, каза Пеп, цитиран от БНР.

Сити гостува на Лестър на 3 април след паузата заради мачовете на националните отбори.