Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола разкритикува  твърдението, че отборът му не е приел достатъчно сериозно полуфинала за FA Cup, след не дотам ефективната игра срещу Челси.

Пеп направи осем промени от отбора, който триумфира в Дортмунд в средата на седмицата, като голяма част от играчите, които участваха в поражението от Лийдс се завърнаха в тима.

Мениджърът на Челси Томас Тухел се задоволи само с три в отбора на Челси. Играта на „Гражданите“ изглеждаше неефективна, като пропуснаха да затруднят Кепа Арисабалага на противниковата врата, както и допускайки серия от индивидуални грешки за решаващия гол на Челси през второто полувреме. 

Гуардиола категорично отказа да приеме, че промените са причина за поражението, като настоя, че тези играчи заслужават да са в стартовия състав и са дали всичко от себе си. Той също така добави, че е най-лесно да се критикува избора на единадесетте базирано на крайния резултат. 

„Какво да кажа? Имахме само два дни и половина за да се възстановим и трябваше да пътуваме за гостуването. Прекарахме три часа във влака, от които един час бяхме спрели.“ сподели Пеп.

„Всички заслужаваха да играят. Не казвайте, че подхождаме несериозно, когато този отбор достигна до четири поредни финала в Carabao Cup. Просто кажете, че загубихме и когато загубим очевидно сме взели неправилни решения, но това е просто лоша преценка. Не се стига до полуфиналите на FA Cup или финала на Carabao Cup четири години поред подхождайки несериозно.“

„Отиваме в Челтнъм и играем много мачове стараейки се да спечелим всеки една от тях. Беше доста оспорван двубой благодарение на Челси, те са във върхова форма. Това се случва. Ако вярвате, че сме подходили несериозно, какво щеше да стане ако пък бяхме спечелили мача с тези осем промени? Кажете го преди мача, кажете че Пеп или играчите подхождат несериозно, но не след това само защото сме загубили. Тези футболисти се борят като за последно във всеки един двубой който съм гледал. Сега изведнъж сме подходили несериозно?"

„Уважаваме турнира за FA Cup и идваме тук за да победим. Кой според вас (Рахим) Стърлинг или Габриел (Жесус), или Феран (Торес) не заслужава да играе? Кажете!“