„Манчестър Сити“ изравни „Ливърпул“ по брой спечелени купи на лигата. С 1:0 над „Тотнъм“ отборът на Пеп Гуардиола триумфира за четвърти път поред с трофея и за осми път в историята си. Същите рекорди държи и „Ливърпул“. А „Тотнъм“ вече се слави като вечния губещ. През 21-и век „шпорите“ имат пет от шест загубени финали във всички турнири, като в последните четири дори не вкараха гол.

„Имах късмет да бъда все в големи клубове – „Барселона“, „Байерн“ и сега в „Манчестър Сити“, с тях лесно се печелят купи – призна Гуардиола. – Много се радвам, че на стадиона имаше 8000 зрители. Друго е да чуеш шума от трибуните.“

Испанецът е първият треньор с четири последователни купи в турнира. И се изравни по брой с Брайън Клъф, сър Алекс Фъргюсън и Жозе Моуриньо.
Джейми Карагър, легенда на „Ливърпул“, обяви Гуардиола като най-великия треньор в историята на футбола. „Той е гений – рече бившият анлийски национал, цитиран от "Труд". – Истинско удоволствие е да гледаш как играят отборите му. Винаги имат смазващо предимство.“

В радостта си от успеха фенове на „Сити“ в социалните мрежи обаче недоволстваха от Гуардиола. Причината е, че не пусна нито за минута голмайстор №1 на клуба Серхио Агуеро, който напуска в края на сезона.