Остава по-малко от седмица до финала в Шампионската лига между Манчестър Сити и Челси. Главен съдия на мача ще е Матео Лаос. Испанецът бе критикуван от мениджъра на Сити Пеп Гуардиола след равенството срещу Ливърпул през 2019 година. 

Преди мача за трофея сега обаче той заяви, че не се притеснява от съдийските отсъждания на Лаос: „Оттогава не съм говорил с него. Не се притеснявам той да бъде съдия в събота. Имам голямо доверие в играта на тима си”.

Каталунецът е изправен пред третия си финал в Шампионската лига като треньор. „Имам късмет. Не бих си представял да изживея всичко, което съм изживял през тези тринадесет години. Какво повече мога да поискам? “, запита се той, цитиран от "Труд". 

Сряда и четвъртък ще бъдат най-важните дни от седмицата в подготовката за сблъсъка за Сити, който е може би най-важният в кариерата на който и да е от главните герои, които ще бъдат в Португалия. „Имам идея, но все още не съм определил стартовия състав“, добави Пеп.

Гуардиола не изглежда притеснен, че Челси спечели последните два пъти, когато се изправи срещу Сити: „Поздравявам ги, както направих по онова време, но това е нов мач. Няма да е лесно. Това е съперник, който създава проблеми на всички отбори. Заради тяхната схема, заради начина, по който се събират, заради това как атакуват... ”, изброи предимствата на съперника треньорът. Мачът за трофея в Шампионската лига е в събота.