Мениджърите на отборите от Висшата лига ще участват в разговорите по въпроса за ваксинационните паспорти на феновете преди началото на новия сезон, съобщи Sky Sport. 

Членовете на Асоциацията на мениджърите на лигата ще проведат срещи през следващите две седмици, за да обсъдят дали феновете, които искат да гледат на живо мачовете на футболни стадиони в Англия, ще трябва да притежават съответния паспорт за ваксина от края на септември месец. 

През уикенда председателят на Асоциацията на футболните привърженици Малкълм Кларк заяви, че поставянето на задължителна пълна ваксинация може да доведе до "хаос" в някои клубове, уточнява "Труд". 

Миналата седмица министърът на ваксинацията на Великобритания Нагим Захауи заяви пред Камарата на общините, че "като условие за влизане" на спортни събития "хората ще трябва да покажат, че са напълно ваксинирани и отрицателен тест просто няма да бъде достатъчен затова". 

Sky Sports News съобщи, че Висшата лига е планирала тази възможност, въпреки надеждата сезонът да започне без ограничения.