Манчестър Сити е получил възможността да подпише със звездата на Ювентус Кристиано Роналдо преди края на летния трансферен прозорец във вторник.

Договорът на петкратния носител на „Златната топка“ с италианския гранд изтича идния сезон и според информациите „Старата госпожа“ иска да се раздели с него, за да спести от огромната му заплата.

Юве плаща на португалеца по 500 000 паунда седмично плюс данъците, но търсят и трансферна сума за нападателя.

Според Sky in Italy, Сити биха се заинтригували от португалската суперзвезда само при свободен трансфер, вместо да платят исканите 21.4 млн. паунда. Двугодишен контракт ще бъде на масата на стойност 12.8 млн. паунда на сезон.

Агентът на Роналдо Жорже Мендеш търси опции, за да изкара футболиста от торинския гранд, който го използва само резерва в откриващия мач от новия сезон в Серия А с Удинезе в неделя.

Появиха се слухове и за събирането му с Лионел Меси, който наскоро стана официално играч на Пари Сен Жермен. Сити вече похарчиха 100 млн. паунда за Джак Грийлиш от Астън Вила това лято, но не успяха да привлекат Хари Кейн, след като английският капитан потвърди, че ще остане в Тотнъм, поне засега.

Въпреки че Роналдо не е непременно играч, в който мениджърът на „гражданите“ Пеп Гуардиола да се цели, се счита, че клубът ще приветства евентуална сделка, ако всичко се нареди според исканията им.