Рубен Диаш ще бъде един от петимата играчи на Манчестър Сити, които ще си поделят капитанската лента на отбора този сезон, разкри мениджърът на шампионите Пеп Гуардиола.

Диаш, който подписа нов шестгодишен контракт през лятото, пристигна в Сити от Бенфика миналата година и бе в основата за силните изяви на отбора в защита, помагайки на клуба да си да спечели титлата на Висшата лига.

Португалският защитник, определен за Играч на сезона във Висшата лига, както и за Футболист на годината в Англия след страхотна дебютна кампания, изведе тима до разгром над РБ Лайпциг с 6:3 в Шампионската лига.

„Всеки трябва да бъде собствен лидер. Всеки сезон правим селекцията на капитани. Играчите и щабът взимат решението. 11 месеца и една седмица сме тук заедно и те знаят кой е най-добрият, който да представлява отбора. Всички избираме нашите петима капитани“, каза испанският мениджър за клубния сайт.

24-годишният Диаш заяви, че е горд от това да бъде един от капитаните и е готов за отговорността. „Това определено е голяма отговорност и аз ще дам най-доброто от себе си, за да съм там за останалите“, каза португалецът. Сити, пети в таблицата след четири срещи, приемат Саутхемптън в събота. /БГНЕС