Пеп Гуардиола е изправен пред криза с контузени играчи и вероятно ще заложи на младоци при домакинството на Манчестър Сити срещу Уикъмб в Карабао Къп.

Носителят на трофея от последните четири сезона ще се опита да спечели за пети пореден път надпреварата. Шампионите на Англия направиха нулево равенство срещу Саутхемптън в събота и изостават с три точки от лидерите Челси, Ливърпул и Манчестър Юнайтед във Висшата лига.

След срещата с Уикъмб за „гражданите“ предстои визита на Челси в Лигата в събота, преди отборът да играе с Пари Сен Жермен в Шампионската лига идния вторник. Гуардиола има притеснения за физическото състояние на Илкай Гюндоган, Родри, Аймерик Лапорт, Джон Стоунс и Олександър Зинченко, докато Фил Фодън се завърна наскоро в игра.

„Сега ще играем в Карабао Къп. Ще видим колко играчи ще се възстановят в следващите дни, защото сме в трудна позиция. Но отиваме там и след това в Лондон и Париж, за да изиграем добри мачове. Ще заложим на няколко млади футболисти, на някои от първия състав, но някои ще починат за предстоящите ни срещи. Няколко играчи от школата ще играят, тъй като Джон, Аймерик, Родри, Олександър, мисля, че Гюндоган, всички те са с травми“, започна испанецът.

„Родри имаше някои мускулни проблеми, не сериозни, но не знам колко дни ще се възстановява, лекарите не успяха да ми кажат. Рубен Диаш и Жоао Кансело играха всички минути и не мисля, че ще могат да вземат участие в този мач. Ще видим. Нямаме на разположение четири или пет дни, имаме три, за да направим добра селекция. Това е възможност за академията, точно заради това те са там“, завърши Гуардиола.