Пеп Гуардиола ще вземе решение в последния момент относно това дали Едерсон и Габриел Жезус трябва да играят в мача на Манчестър Сити в Шампионска лига срещу Брюж във вторник.

Бразилското дуо отпадна от сметките при победата над Бърнли във Висшата лига в събота, след като игра в световната квалификация на Селесао с Уругвай в четвъртък вечер. Впоследствие, „гражданите“ взеха практичното решение двамата футболисти да летят директно до Белгия преди срещата от най-престижния европейски клубен турнир. Това имаше допълнителното предимство за играчите да избегнат нуждата от карантина при завръщане във Великобритания.

Въпреки че законът щеше да им позволи да тренират или дори да играят срещу Бърнли, те все пак щяха да бъдат задължени да прекарат останалата част от времето под изолация за няколко дни поради факта, че и двамата бяха въвлечени в предишния мач на Бразилия в Колумбия – една от малкото останали страни, попадащи в „червения списък“ на Великобритания за пътувания, на 10 октомври.

„Те са в Белгия в момента. Казаха ми, че могат да играят, но ще видим в какво състояние са. Имаме време да подготвим тренировъчната сесия, но поради факта, че трябва да тренираме тук, те няма да са тук. Ще трябва да помисля върху това. Изпратихме ги там, защото в деня след мача с Брюж, те могат да се върнат и да имат нормален живот. Ако се бяха върнали директно в Манчестър, те щяха да са изолирани в хотел и ние не искахме това. Точно заради това пътуваха до Белгия. Може би ще могат да играят и това е добра новина“, каза испанският мениджър на Сити.