Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер заяви, че преди днешното градско дерби на „Олд Трафорд“ не мисли за положителната статистика, която има в двубоите срещу Пеп Гуардиола. От осем мача срещу мениджъра на Сити норвежецът е записал цели четири победи и три загуби. Това означава, че Солскяер е единственият мениджър, който има повече успехи, отколкото поражения срещу Гуардиола (визират се тези наставници, които са се изправяли минимум 4 пъти срещу каталунеца).

Дори Юрген Клоп не може да се похвали с подобна успеваемост срещу Пеп, въпреки че го е побеждавал цели 9 пъти (но от 22 мача).

„Всеки знае какъв е залогът на това дерби. Разбира се, че мачът е специален. За последно, когато дербито на Манчестър се игра пред фенове, атмосферата бе нажежена. Тимът ни е много единен. Играчите знаят, че се нуждаят един от друг и отборният дух е важен. Вече преодоляхме загубата с 0:5 от Ливърпул. Това остава в историята. Имахме добра седмица и два успешни резултата далеч от дома (срещу Тотнъм и Аталанта). Трябва да влезем в предстоящия двубой, вярвайки, че можем да направим добри неща… Според резултатите от скенера очакваме Рафаел Варан да бъде извън игра за четири или пет седмици. Това е голям удар за нас. Ерик Баи се справи отлично последния път, затова имаме голям състав. Линдельоф все още е под въпрос, но се надявам, че преди мача ще дойде и ще каже, че е готов. Казано по друг начин – очаквам да бъде готов, но не мога да ви обещая”, коментира мениджърът на червените дяволи, цитиран от "Тема спорт".

Оле за пореден път коментира и някои твърдения, че привличането на Роналдо е било с негативен ефект върху отбора, въпреки че португалецът вече вкара много важни голове за Юнайтед след своето завръщане: „Кристиано е един от най-добрите футболисти, стъпвали някога по тази планета. Влиянието му на терена и извън него е огромно. Той вкарва голове, работи за отбора и е топпрофесионалист. Статистиката ми срещу Пеп? Гледам само следващия мач, а не това, което съм постигнал преди. Изпитвам огромно уважение към Гуардиола и това, което прави. Записахме някои добри резултати срещу тях и се нуждаем отново от подобно представяне. Понякога ни трябва и късмет. Знаем, че в такъв мач ще страдаме много, но трябва да имаме вярва в себе си, защото играем у дома и записахме някои добри резултати срещу Сити“, заяви Солскяер на вчерашната си пресконференция.

За последно дербито се игра на 7 март, когато Юнайтед спечели с 2:0 насред „Етихад”. В полза на Оле говори и фактът, че две от трите му загуби от Пеп са в третия по сила турнир на Острова – Купата на лигата. За първенство пък не е губил от Гуардиола от дебютния си мач срещу гражданите начело на червените дяволи – 0:2 на 24 април 2019 г. на „Олд Трафорд”.

„Гардиън“ очаква Солскяер да заложи на схема 3-4-1-2. В защита ще бъдат Баи, Магуайър и Линдельоф. Като халф-бекове ще оперират Уан-Бисака и Люк Шоу. В средата на терена фаворити да стартират са Мактомини и Фред, а Бруно Фернандеш ще действа зад гърба на нападателите Грийнууд и Роналдо.

Гостите от Сити ще стартират с 4-2-3-1. Уокър, Диаш, Стоунс и Кансело ще формират защитата, а като фалшива деветка се очаква да оперира Фодън. Грийлиш, Бернардо Силва и Марез ще му помагат, а халфовата линия ще допълнят Де Бройне и Родри.