Манчестър Юнайтед е „продължил напред“ след домакинския крах с 0:5 срещу Ливърпул. Това обяви мениджърът на тима Оле Гунар Солскяер.

„Погледнахме напред след това“, заяви той за тежкото поражение от Ливърпул, което определи като „най-мрачния си ден“ в Манчестър.

„Трябва да влезем в този мач, вярвайки, че можем да направим добри неща. Това е местно дерби и всеки знае какво е заложено", коментира Солскяер предстоящото дерби с Манчестър Сити.

Голямото дерби между двата отбора е утре на „Олд Трафорд“, а този сблъсък ще е  пореден труден тест за Солскяер, като бъдещето му в клуба все още е гореща тема.

Норвежкият специалист обаче има четири победи в осемте си срещи с наставника на Сити Пеп Гуардиола във всички състезания, което е най-добрият процент победи от всеки мениджър, който се е изправял срещу испанеца поне пет пъти.

 „Аз не съм от хората, които говорят за това, което съм направил в миналото. Изпитвам голямо уважение и възхищение от това, което Пеп прави. Имахме няколко добри резултата срещу тях в напрегнати мачове“, коментира Солскяер.

Той каза, че Рафаел Варан ще отсъства за четири-пет седмици заради контузия, която получи в мача от Шампионската лига срещу Аталанта.