Бившият президент на Байерн Мюнхен Ули Хьонес често обича да критикува Пари Сен Жермен заради политиката, която водят собствениците на парижани.

Този път в атаката си легендата на баварците включи и английския Манчестър Сити, чийто модел не отстъпва съществено от този на ПСЖ. Хьонес отчете, че двата клуба все още не са постигнали нищо и се зарече, че Байерн ще продължава да ги побеждава.

"Не знам дали изобщо президентът на ПСЖ Насер Ал-Хелаифи харесва футбола - започна оттеглилият се вече бивш шеф на баварците при гостуването си в подкаст, цитиран от webcafe.bg. - За разлика от него, аз съм работил за парите си, докато той ги получава като подарък. Дават му ги наготово и на него не му се налага да работи за тях. Когато поиска да си купи даден играч, той се обръща към своя емир за средства."

И ПСЖ, и Сити хвърлиха стотици милиони, но все още не са спечелили Шампионската лига. И двата тима имат загубени финали, като Хьонес особено се радва, че през 2020 година Байерн срази французите в срещата за трофея в Португалия след месеците на прекъсване заради пандемията.

"И двата клуба все още не са спечелили нищо. Нищо, абсолютно нищо... И ПСЖ ще продължи да губи от нас - не винаги, но от време на време. Това трябва да е целта ни. Амбициран съм да им покажем, че ш***ните им пари не струват нищо - надъхан е световният шампион от 1974 г. - Какво виждаме в Париж? Там планират нещата само за година напред. Не, това не е моят начин. Аз гледам на нещата от икономическа гледна точка. Не бих заложил всичко наведнъж, за да ме тупат по рамото след година-две, а след мен и потоп после. Когато взимаш определени решения, трябва да си убеден, че имаш сигурност за три-четири години напред в случай, че изведнъж всичко се провали."

Припомняме, че почетният президент на баварците лежа в затвор за данъчни измами, но беше пуснат на свобода много по-рано, отколкото предвиждаше присъдата му.

Снимка: БГНЕС